- 300 g mjölkchoklad
- 2 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 1 tsk malen kardemumma
- 2 msk glykos eller honung
- kakao att rulla i
- Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i 5 minuter.
- Skär smöret i bitar. Tillsätt kardemumma, glykos eller honung och smör. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i en matberedare. Låt stå i kyl minst 6 timmar. Forma till små bollar och rulla i kakao. Förvara torrt och svalt.
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.TipsKardemumman kan bytas ut mot t ex kanel, ingefära eller 3 msk rostade sesamfrön (för 20 st).
söndag 15 december 2013
Mjölkchoklad tryfflar med kardemumma
http://www.ica.se/recept/mjolkchokladtryfflar-med-kardemumma-689871/
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar