söndag 15 december 2013

Mjölkchoklad tryfflar med kardemumma

http://www.ica.se/recept/mjolkchokladtryfflar-med-kardemumma-689871/ 
  • 300 g mjölkchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk glykos eller honung
  • kakao att rulla i      
    1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i 5 minuter.
    2. Skär smöret i bitar. Tillsätt kardemumma, glykos eller honung och smör. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i en matberedare. Låt stå i kyl minst 6 timmar. Forma till små bollar och rulla i kakao. Förvara torrt och svalt.

    För alla

    Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
    Tips
    Kardemumman kan bytas ut mot t ex kanel, ingefära eller 3 msk rostade sesamfrön (för 20 st
    ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar