måndag 30 december 2013

Marängtårta

sockerkaksbotten:
200 g smör
2 dl strösocker
4 äggulor
3 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

maräng:
4 äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
mandelspån

fyllning:
3-4 dl vispgrädde
nån msk strösocker
1-2 tsk vaniljsocker
bär

Vispa mjukt smör och socker fluffigt. Vispa ner 1 äggula i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner växelvis med mjölken. Klä en långpanna med bakplåtspapper och smörj det väl. Bre sedan ut smeten. Vispa äggvitor till hårt skum och vispa ner lite socker och vanilj åt gången. Bre ut marängen på sockerkakssmeten och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-30 min. Känn med sticka när botten är genomgräddad. Lägg ev över ett bakplåtspapper mot slutet så marängen ej blir för mycket gräddad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar