fredag 29 november 2013

Glutenfri blåbärs paj

recept på glutenfri blåbärspaj     http://www.glutenfrikost.se/glutenfri-blabar-och-citronmarangpaj/   

Glutenfri Blåbär och Citronmarängpaj

Posted on Okt 23, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Blåbär och Citronmarängpaj
Glutenfri Blåbär och Citronmarängpaj
Pajskal:
  • 150 g smör
  • 200 g ljus mjölmix
  • 1 dl socker
Fyllning:
  • 250 g blåbär
  • 1 dl citronjuice
  • 1,5 dl gelésocker
Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 2 tsk citronjuice
  • en nypa salt

Gör såhär:

Rör ihop smör, mjölmix och socker till en deg och tryck ut den i en pajform. Kyl i 30 min. Nagga pajskalet och grädda 10 min i 225 grader.
Blanda blåbär, citronjuice och gelesocker i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka 2 min och låt svalna lite innan fyllningen hälls i pajformen.
Vispa äggvitor, socker, citronjuice och salt till hård maräng. Spritsa eller klicka ut över pajen och grädda 10 min i 175 grader. man kan även dekorera med klementiner   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar